Restaurant-Spetters-gerecht
Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

Sterrenrestaurants in Zeeuws-Vlaanderen

Een avond culinair genieten op hoog niveau kan goed in Zeeuws-Vlaanderen, je vindt er namelijk relatief veel sterrenrestaurants. Zo zijn er maar liefst vijf die 1 of meer Michelinsterren achter hun naam hebben staan. Ervaar de unieke locaties, de waanzinnige gerechten qua smaak en opmaak en de uiterste zorg die deze restaurants aan elk bord besteden.

De Kromme Watergang ** Hoofdplaat 

In Hoofdplaat ligt het twee sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Alles straalt aan chef-kok Edwin Vinke als hij eten bereid of erover praat. Hij kan als geen ander de pure smaken van vlees, vis, schaal- en schelpdieren maar zeker ook groenten en kruiden zo krachtig naar voren halen. Probeer zijn rookwortel (het heet echt zo) maar eens. Als je gelegenheid hebt om overdag in zijn openbare groente- en kruidentuin te lopen die voor het restaurant ligt, zie je geheid iets staan dat je nog nooit eerder hebt gezien, laat staan geproefd. Met al dat moois om hem heen verheft hij koken tot kunst.

Meer over de Kromme Watergang

Pure C ** Cadzand-Bad 

Sergio Herman en Zeeuws-Vlaanderen. Het wordt nog altijd in één adem uitgesproken. Wie van sterrenrestaurants houdt, weet dat Oud Sluis in Sluis, met zijn drie sterren groot is geworden en jaren op dat hoge niveau is gebleven, door hem. Oud Sluis bestaat niet meer maar het ondernemersbloed, zijn liefde voor koken én deze regio is er nog altijd. Zo staan Pure C en AIRepublic in Cadzand-Bad op zijn naam. Wie bij Pure C, en chef Syrco Bakker, te gast is ervaart wat met de uitdrukking ‘in de watten leggen’ wordt bedoeld. Het hele plaatje klopt, want alles is op elkaar afgestemd. Het eten en drinken, inrichting, de bediening plus de muziek. Elk gerecht is zeer secuur opgebouwd en klopt perfect qua smaak en structuur. Ze serveren alleen visgerechten en schaal- en schelpdieren. 

Het uitzicht over het strand en de zee krijg je erbij.

Locatie: Boulevard de Wielingen 47, 4506 JK Cadzand.
Telefoonnummer: 0117 392 110.
Betaald parkeren: Boulevard de Wielingen 47, 4506 JK Cadzand.

AIRrepublic * Cadzand-Bad 

Als je via dezelfde Boulevard waar Pure C aan ligt, richting de jachthaven loopt, zie je AIRrepublic al liggen. Wát een plek om een brasserie en café te hebben. Beide liggen voor je gevoel op het water. In werkelijkheid maken ze deel uit van de strekdam die de jachthaven omarmt. De verfijnde keuken van AIRrepublic richt zich vooral op lokale producten en alles wat uit de zee komt. Vers, heerlijk en eerlijk is wat je krijgt. Je proeft in veel gerechten en ingrediënten de Zeeuwse afkomst van Sergio terug, maar het is de Vlaamse chef Nicolas Misera die alles samenbrengt.  

Locatie: Maritiem Plaza 1, 4506 KZ Cadzand.
Telefoonnummer: 0117 392 110.
Parkeren: betaald parkeren in de omgeving.

Cadzand-31-haven

Spetters* Breskens

Head-chef Laurent Smallegange van Spetters in Breskens haalt zijn inspiratie uit de elementen. Ook bij hem speelt de omgeving waar hij geboren en opgegroeid is mee in wat hij bereidt en hoe hij dit serveert. Ingrediënten zoals coquilles, tarbot en kalfszwezerik staan bij Spetters op het menu. Zijn geraffineerd samengestelde gerechten worden fraai opgemaakt uitgeserveerd. 

Restaurant Spetters ©

Meer over Spetters

’t Vlasbloemeken * Koewacht 

Dit restaurant ligt bijna op de grens van Nederland en België en geeft een instant warm huiskamergevoel. Bij ’t Vlasbloemeken merk je aan alles hoeveel ze geven om kwaliteit. ‘Al het lekkers van zee, vee en veld’ krijg je hier te eten. Je weet gewoon, zodra je een eerste hap hebt genomen, dat je hier goed zit en hoopt dat de middag of avond nog lekker lang mag duren. Let op, hier geldt een serieus knoopje los-risico.

Meer over 't Vlasbloemeken