
Ontspannen uit eten, terwijl de kinderen spelen.
Een avond culinair genieten op hoog niveau kan goed in Zeeuws-Vlaanderen, je vindt er namelijk relatief veel sterrenrestaurants. Zo zijn er maar liefst vier die 1 of meer Michelinsterren achter hun naam hebben staan. Ervaar de unieke locaties, de waanzinnige gerechten qua smaak en opmaak en de uiterste zorg die deze restaurants aan elk bord besteden.
In Hoofdplaat ligt het twee sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Alles straalt aan chef-kok Edwin Vinke als hij eten bereid of erover praat. Hij kan als geen ander de pure smaken van vlees, vis, schaal- en schelpdieren maar zeker ook groenten en kruiden zo krachtig naar voren halen. Probeer zijn rookwortel (het heet echt zo) maar eens. Als je gelegenheid hebt om overdag in zijn openbare groente- en kruidentuin te lopen die voor het restaurant ligt, zie je geheid iets staan dat je nog nooit eerder hebt gezien, laat staan geproefd. Met al dat moois om hem heen verheft hij koken tot kunst.
Als je via dezelfde Boulevard waar Pure C aan ligt, richting de jachthaven loopt, zie je AIRrepublic al liggen. Wát een plek om een brasserie en café te hebben. Beide liggen voor je gevoel op het water. In werkelijkheid maken ze deel uit van de strekdam die de jachthaven omarmt. De verfijnde keuken van AIRrepublic richt zich vooral op lokale producten en alles wat uit de zee komt. Vers, heerlijk en eerlijk is wat je krijgt. Je proeft in veel gerechten en ingrediënten de Zeeuwse afkomst van Sergio terug.
Locatie: Maritiem Plaza 1, 4506 KZ Cadzand.
Telefoonnummer: 0117 392 110.
Parkeren: betaald parkeren in de omgeving.
Head-chef Laurent Smallegange van Spetters in Breskens haalt zijn inspiratie uit de elementen. Ook bij hem speelt de omgeving waar hij geboren en opgegroeid is mee in wat hij bereidt en hoe hij dit serveert. Ingrediënten zoals coquilles, tarbot en kalfszwezerik staan bij Spetters op het menu. Zijn geraffineerd samengestelde gerechten worden fraai opgemaakt uitgeserveerd.
Dit restaurant ligt bijna op de grens van Nederland en België en geeft een instant warm huiskamergevoel. Bij ’t Vlasbloemeken merk je aan alles hoeveel ze geven om kwaliteit. ‘Al het lekkers van zee, vee en veld’ krijg je hier te eten. Je weet gewoon, zodra je een eerste hap hebt genomen, dat je hier goed zit en hoopt dat de middag of avond nog lekker lang mag duren. Let op, hier geldt een serieus knoopje los-risico.