Restaurant-Spetters-gerecht

Sterrenrestaurants in Zeeuws-Vlaanderen

Een avond culinair genieten op hoog niveau kan goed in Zeeuws-Vlaanderen, je vindt er namelijk relatief veel sterrenrestaurants. Zo zijn er maar liefst drie die 1 of meer Michelinsterren achter hun naam hebben staan. Ervaar de unieke locaties, de waanzinnige gerechten qua smaak en opmaak en de uiterste zorg die deze restaurants aan elk bord besteden.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

De Kromme Watergang ** Hoofdplaat 

In Hoofdplaat ligt het twee sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Alles straalt aan chef-kok Edwin Vinke als hij eten bereid of erover praat. Hij kan als geen ander de pure smaken van vlees, vis, schaal- en schelpdieren maar zeker ook groenten en kruiden zo krachtig naar voren halen. Probeer zijn rookwortel (het heet echt zo) maar eens. Als je gelegenheid hebt om overdag in zijn openbare groente- en kruidentuin te lopen die voor het restaurant ligt, zie je geheid iets staan dat je nog nooit eerder hebt gezien, laat staan geproefd. Met al dat moois om hem heen verheft hij koken tot kunst.

Meer over de Kromme Watergang

Spetters* Breskens

Head-chef Laurent Smallegange van Spetters in Breskens haalt zijn inspiratie uit de elementen. Ook bij hem speelt de omgeving waar hij geboren en opgegroeid is mee in wat hij bereidt en hoe hij dit serveert. Ingrediënten zoals coquilles, tarbot en kalfszwezerik staan bij Spetters op het menu. Zijn geraffineerd samengestelde gerechten worden fraai opgemaakt uitgeserveerd. 

Restaurant Spetters ©

Meer over Spetters

’t Vlasbloemeken * Koewacht 

Dit restaurant ligt bijna op de grens van Nederland en België en geeft een instant warm huiskamergevoel. Bij ’t Vlasbloemeken merk je aan alles hoeveel ze geven om kwaliteit. ‘Al het lekkers van zee, vee en veld’ krijg je hier te eten. Je weet gewoon, zodra je een eerste hap hebt genomen, dat je hier goed zit en hoopt dat de middag of avond nog lekker lang mag duren. Let op, hier geldt een serieus knoopje los-risico.

Meer over 't Vlasbloemeken