Tholen-Sint-Annaland-8

Tholen: 4x kleine, maar fijne stranden

Wanneer we het hebben over Zeeuwse stranden denk je waarschijnlijk al snel aan grote, bekende stranden langs de Zeeuwse kust. Als je liever voor iets kleins en knus kiest, bezoek dan een van de kleine stranden op Tholen. Dat is gegarandeerd genieten. Wij hebben de fijnste strandjes voor je op een rij gezet.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

Bezoek de stranden op Tholen

Aan knusse stranden geen gebrek op Tholen. Achter de dijken kun je hier urenlang vertoeven. De zon op je gezicht, voeten in het zand en zo af en toe een duik te in het verfrissende water. 

Uiteraard zijn er een aantal uitschieters die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Bijvoorbeeld op een mooie zomerse stranddag, een goede dag om te fietsen of om uit te waaien aan zee. Eb en vloed hebben een grote invloed op de stranden. Wanneer er sprake is van eb, komen de platen droog te vallen en als je geluk hebt zijn er dan zeehonden te zien. Bij vloed kun je genieten van de invloed van wind op de zee en dat geeft soms prachtige beelden. 

1. Strand Bergse Diepsluis bij de Oesterdam

De Oesterdam is een dam tussen Tholen en Zuid-Beveland. Het strandje Bergse Diepsluis ligt aan het noordelijke einde van de dam en is aangelegd op de restanten van de verdronken stad Reimerswaal. Het aangelegde strand is goed bereikbaar met de auto. Zwemmen is het makkelijkste bij vloed. Bij eb is het water door de vele Japanse oesters minder toegankelijk. Naast het strand is de Bergse Diepsluis vanwege de ligging een ideale duikplaats. Het is de meest oostelijke duikplaats van de Oosterschelde en er valt veel te zien onderwater. 

Locatie: Oesterdam bij de Bergsediepsluis, Tholen

Strand en water Tholen

2. Stavenisse strand

Stavenisse heeft een gezellig strand achter de haven. Wanneer je het strand lopend wilt bereiken, moet je je reis bij de Molen van Stavenisse beginnen en dan loop je ongeveer een halve kilometer door om zo de zee te bereiken. Er is maar één molen in Stavenisse, dus die is niet te missen.  Kies je voor de fiets? Gebruik dan het fietspad richting de haven.

Ben je eenmaal op het strand aangekomen, houd dan wel rekening met het getij. Ook om te duiken zijn er genoeg mogelijkheden in Stavenisse.  Er zijn veel goede duikspots, maar de meeste populaire locatie is bij de steiger van Stavenisse.

Locatie: Molendijk, Stavenisse

Stavenisse Strand

3. Strand Gorishoek in Sint-Maartensdijk

Een dag genieten aan het water bij Sint-Maartensdijk? Bezoek dan het overzichtelijke strandje Gorishoek. Met een lengte van 150 meter is het ideaal om te bezoeken met kinderen. Door de lage dam is het gedeeltelijk afgeschermd van de Oosterschelde.

Een bezoek aan dit strandje is goed te combineren met een fietstocht. Vanaf Gorishoek loopt er namelijk een prachtige fietsroute over de Oosterscheldedijk naar de stad  Tholen. Als je een grotere tocht wilt afleggen, kan je vanaf Gorishoek ook oversteken met de voet- en fietsveer. Vanuit de haven worden er ook verschillende vaartochten georganiseerd.

Locatie: Kastelijnsweg, Sint-Maartensdijk

Tholen-Sint-Maartensdijk-2

4. Strand Sint-Annaland

Het strand van Sint-Annaland is schoon en kindvriendelijk. Klein maar fijn, met weinig faciliteiten. Wil je in de schaduw zitten? Neem dan je eigen parasol mee. Er is een klein stuk water afgezet waar veilig gezwommen kan worden. Daarbuiten staat een sterke stroming. Het water is door de open verbinding met de Oosterschelde erg schoon.  Het strand ligt op loopafstand van de jachthaven en het dorp Sint-Annaland.

Locatie: Havenweg, Sint-Annaland

Strand Sint-Annaland

Handige informatie

Tholen-Sint-Annaland-9

Er liggen veel scherpe schelpdieren op de bodem bij de stranden op Tholen. Het is daarom aan te raden waterschoenen te dragen. Houd ook rekening met de stroming in het gebied. Deze verandert continu.

Parkeren kan bij de stranden en is gratis.

Op de strandjes op Tholen mogen honden aangelijnd mee van 1 mei tot 1 oktober.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief