Wandelen door het Zwin Cadzand

Wandelen en hardlopen in Zeeland

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Kilometerslange wandelroutes
  • Uitdagende hardlooppaden
  • Talloze wandel- en hardloopevenementen
Bezig met laden

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Wandelen en hardlopen in Zeeland

In Zeeland liggen kilometers aan wandel- en hardlooproutes, klaar om ontdekt te worden. Een eindeloze hoeveelheid paden en routes voeren je langs de kust, door veelzijdige natuurgebieden en langs historische bezienswaardigheden. Of je nu een ontspannen wandeling wilt maken of een doorgewinterde hardloper bent, er is in Zeeland voor elk wat wils.

Wandelroutes Zeeland

Als je van wandelen houdt, dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden in Zeeland. Je kunt kiezen uit uitgezette wandelroutes, variërend van korte, ontspannende wandelingen tot uitdagende tochten door de duinen en bossen. Een wandeling langs het water van de Oosterschelde en de Westerschelde staat garant voor eindeloze vergezichten.

Wandelknooppunten

Heb je liever de vrijheid om je eigen route samen te stellen? Dan is het wandelknooppuntensysteem in Zeeland de perfecte startplek voor een wandeling. Elk knooppunt is duidelijk aangegeven en geeft je informatie over de afstand naar het volgende knooppunt. Je volgt simpelweg de bordjes.

Hardlopen langs de kust

De kustlijn van Zeeland is met zijn zandstranden, duinen en een adembenemend uitzicht een van de mooiste van Nederland. De hoge duinen zijn steil en lang. Echte kuitenbijters dus. De ideale plek om jezelf uit te dagen. Er zijn routes langs de kust die je kunt volgen, met verschillende moeilijkheidsgraden en afstanden.

Wandel- en hardloop evenementen in Zeeland

Jaarlijks staan in Zeeland talloze evenementen en wedstrijden voor hardlopers en wandelaars op de agenda. Van lokale hardloopwedstrijden tot georganiseerde wandelingen. Er is altijd wel iets te vinden dat bij je past. Altijd al eens een marathon willen lopen? Zet dan Kustmarathon Zeeland op je to-do-lijst. De wandelmarathon van dit evenement is ieder jaar binnen no time uitverkocht. Daarnaast staan er jaarlijks duizenden hardlopers aan de start van de marathon. In Zeeland zijn sportclubs en groepen die regelmatig bijeenkomen om samen te wandelen of hardlopen. Zeeland heeft alles wat je nodig hebt voor een actieve dag.