Jachthaven van Breskens

Breskens, vissersdorp én badplaats

  • Centrum en strand op loopafstand
  • Ferry over de Westerschelde
  • Gezellige horeca

Ontdek wat er in Breskens allemaal te beleven en te zien is

Breskens is de maritieme badplaats van Zeeuws-Vlaanderen. Dit Zeeuwse dorp is nauw verbonden met het water en de visserij. Breskens is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Kilometerslange fiets- en wandelroutes voeren door de duinen en de polders. Ervaar de hoogtepunten van het dorp en de omgeving.

Bezig met laden...
Breskens Strand en Zee

Blijven slapen?

Ontdek Breskens en Zeeuws-Vlaanderen tijdens een lang of kort verblijf. Geniet van de mooie stranden, proef verse vis bij de restaurants en maak een fietstocht langs de kust. Ga je voor een weekend weg of een langere vakantie?

Zoek & Boek je verblijf

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Strand van Breskens

Op het strand van Breskens verveel je je nooit. Het behoort met de stranden langs de Zeeuws-Vlaamse kust tot de ‘schoonste van Nederland’. Op het brede strand heb je genoeg ruimte om te relaxen. Of je nu komt om te chillen op een zonnige dag of om eindeloos ver langs het water te wandelen. Het heeft alle ingrediënten voor een fijn verblijf aan de Zeeuwse kust. 

Restaurants in Breskens

Breskens heeft meerdere havens: een veerhaven, vissershaven, jachthaven en handelshaven. In de havens van Breskens vind je verschillende restaurants. Hier eet je de beste verse vis en schelpdieren. Op en rond het bekende Spuiplein kun je bij verschillende horecagelegenheden terecht voor een lekkere kop koffie met een echte Zeeuwse bolus, een pan mosselen tijdens de lunch of een heerlijk uitgebreide vismaaltijd in de avond. Aan het Spuiplein vind je natuurlijk ook restaurants met uiteenlopende gerechten zoals: een steakhouse, pizzeria en een grillhuis.

Activiteiten in Breskens

In Breskens kun je alle kanten uit. Met uitzicht op het water en het binnenland fiets je vanuit Breskens langs het kustfietspad naar Cadzand. Onderweg zijn er genoeg strandpaviljoens waar je je dorst kunt lessen of een hapje kunt eten. Als je het verkiest om te wandelen, stippel je heel gemakkelijk verschillende wandelroutes uit. Of maak een uitstapje naar de ‘overkant’ met de Westerschelde Ferry en breng een bezoek aan Vlissingen of Middelburg. In het Visserijmuseum leer je alles over de geschiedenis van de visserij in Breskens. 

Overnachten

Ontdek maritieme badplaats Breskens tijdens een vakantie of weekend weg. Of je nu lang of kort verblijft, hier overnacht je altijd in de buurt van strand en zee. Boek je vakantiehuis, hotel of B&B in Breskens en geniet van een vakantie aan zee.