Bruinisse jachthaven

Bruinisse, vissersdorp aan het Grevelingenmeer

  • Moderne jachthaven met strandje
  • Verse mosselen
  • Ideaal voor duiken en snorkelen

Bruinisse, mosseldorp en een walhalla voor watersporters

Mosselen zijn onlosmakelijk verbonden met Bruinisse. Van oudsher is het een echt vissersdorp. Niet verwonderlijk dat je mossels op veel plekken in het dorp kunt kopen. De ligging aan het Grevelingenmeer maakt Bruinisse een fijne plek als je van watersport houdt. Hier vind je mogelijkheden genoeg voor een leuk dagje uit of een relaxte vakantie.

Bezig met laden

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Mosseldorp Bruinisse

Wie Bruinisse zegt, zegt mosselen. De in- en export van mossels was en is een belangrijke inkomstenbron voor het dorp. En dat merk je nog steeds. Loop maar eens door Bruinisse, je ontkomt er niet aan. De vele vissersboten in de haven, een kunstobject in de vorm van een reuzenmossel en de vele restaurants waar verse mosselen op het menu staan. 

Watersporten op en in het Grevelingenmeer

Bruinisse ligt aan het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Als je van watersport houdt, is een bezoek aan Bruinisse een aanrader. Leef je uit op of onder water. Vanuit de jachthaven kun je (leren) zeilen, sloepvaren, windsurfen, kanoën of suppen. Of neem een duik in de onderwaterwereld en maak kennis met een bijzondere wereld onder water. Als je gaat duiken of snorkelen in het Grevelingenmeer, kijk je je ogen uit.

Mosselen en zeevruchten eten in Bruinisse

Dat Bruinisse een mosseldorp is, zie je ook terug op de menukaarten van de restaurants in het dorp. Hier eet je de echte Zeeuwse mossels verser dan vers. Bemachtig een plekje aan het water in de jachthaven bij Brasserie Sailor’s Inn of geniet van verse vis, schaal- en schelpdieren in de vissershaven bij Visrestaurant en -winkel Bru17. Bij het zien van de menukaart loopt het water je in de mond. Als je van vis houdt, zit je goed in Bruinisse.

Activiteiten in Bruinisse

Als je te wilt komen over de geschiedenis van Bruinisse, is een bezoek aan Brusea Museum een goed idee. Reis terug in de tijd in de monumentale visserswoning en het Visserijmuseum en kom alles te weten over de mosselkweek en visserij. Een andere leuke activiteit om te doen, zeker met kinderen, is een zeehondensafari. Vanuit de vissershaven vertrekt De Eendracht, die je in een 3 uur durende vaartocht meeneemt naar de Oosterschelde waar je zeehonden kunt zien op de zandbanken. Met een beetje geluk, spot je onderweg ook nog bruinvissen.

Winkelen in Bruinisse

Van een nieuwe garderobe tot items voor je interieur. Bruinisse telt genoeg leuke winkels voor iedereen. Loop eens binnen bij Magnifiek en shop verschillende kledingmerken, zoals Fabienne Chapot en Selected Femme. Als je een zoetekauw bent, moet je De Snoeperij zeker niet voorbijlopen. Bij de aanblik van de Oudhollandse snoepjes in de glazen potten loopt het water je in de mond.

Overnachten in Bruinisse

Een vakantiehuis in Bruinisse is de ideale uitvalsbasis om dit vissersdorp te ontdekken. Als je zin hebt om te kokkerellen, koop je verse vis bij de viswinkel om de heerlijkste gerechten mee te bereiden. Jezelf verwennen? Dan ga je uit eten bij een van de restaurants in Bruinisse. Vanuit je vakantiehuis kun je alle kanten uit. Boek je verblijf bij allyourz.