Zwembaden in Zeeland

4 fijne binnen- en buitenzwembaden in Zeeuws-Vlaanderen

Zwemmen in een binnen- of buitenzwembad is leuk om te doen omdat het fijn en ontspannend is. Je kunt baantjes trekken, sporten of in het water spelen en duiken. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Zwemmen is goed voor je spieren en het houdt de gewrichten soepel. Maar het belangrijkste is dat zwemmen leuk is. In Zeeuws-Vlaanderen vind je verschillende binnenbaden en 1 buitenbad. Haal adem en duik in onze zwembadtips.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

Recreatiebad Elderschans, Aardenburg

In Aardenburg ligt een openluchtzwembad waar veel inwoners en bezoekers naartoe gaan en heel geliefd is op zonnige zomerdagen. Het bad ligt midden in een groene omgeving en is terecht populair onder zwemliefhebbers. Het bad is 50 bij 25 meter waarvan de diepte van het water oploopt. In het meest ondiepe deel zorgt een glijbaan voor veel plezier. De duikplank doet dat in het diepste deel. Aan de voorkant van het grote bad is een peuterbad aangelegd met een paar passende waterspeeltoestellen. De baden zijn omringd door gras waar je kunt zonnen of rusten. Een speeltuin met een beachvolleybalveld, jeu-de-boules baan en een pannaveld zorgt voor nog meer sportief vermaak. Wifi is gratis in de kantine waar je ook direct snacks en wat te drinken kunt halen. Als je even niet wil zwemmen, ga dan naar de overdekte legoblokkenhut of speel een partij minigolf op de 18 holes baan. 

Locatie: Herendreef 57, 4527 AH Aardenburg 

Binnenzwembad de Eenhoorn, Oostburg

In sportcomplex de Eenhoorn ligt het 25 meter binnenbad met zes wedstrijdbanen. Kleine kinderen kunnen in het peuterbad met allerlei speelmateriaal wennen aan water. Vrij zwemmen, school- en leszwemmen of activiteiten voor ouderen vinden meestal overdag plaats. Het bad is groot en ruim opgezet waardoor je makkelijk met veel mensen tegelijk kunt zwemmen of in het water kan spelen. Het water in duiken vanaf één van de duikblokken die aan de diepste kant van het zwembad liggen is erg leuk. Ben je meer een toekijker dan een zwemmer? Neem dan plaats in het sportcafé. Je kijkt daar vanaf de eerste verdieping naar alles wat er beneden in het zwembad gebeurt.

Locatie: Baljuw Veltersweg 15, 4501 AV Oostburg

Zwembad Scheldeveste, Breskens

In vakantiepark Zeebad in Breskens kun je als gast van het park maar ook gewoon als zwemliefhebber zwemmen in het binnenbad Scheldeveste. Een familieglijbaan in het diepe bad zorgt hier voor veel plezier. Extra leuk is de stroomversnelling. De tijdelijke stroming brengt je van de ene naar de andere hoek van het zwembad. Het zorgt altijd voor gelach. Een ondiep bad van 60 centimeter en een kleine glijbaan staan er voor de jonge zwemmers die er met hun ouders en begeleiders zijn. De allerkleinsten mogen lekker poedelen in het peuterbad dat 25 centimeter diep is. Zwembandjes en babyfloats zijn ter plaatse beschikbaar en mag je lenen. Opblaasbare figuren of zwembanden zijn welkom en heel leuk in de stroomversnelling. Wil je sportief bezig zijn? Dan kan je op drie momenten in de week meedoen aan een aquafitnessles. 

Locatie: Nieuwesluisweg 1, 4511 RG Breskens

Binnen- en buitenzwembad Reynaertland, Hulst

Reynaertland in Hulst heeft een binnen- en buitenbad. Dat maakt het mogelijk om op zonnige dagen buiten te zwemmen en op de koudere voor het binnenzwembad te kiezen. Het hele jaar rond kun je hier in één van de zwembaden terecht om baantjes te trekken of te spelen met vrienden en vriendinnen. Het wedstrijdbad is 25 bij 15 meter en maximaal 3.50 meter diep en heeft een beweegbare bodem. De diepte kan dus op vraag en naar wens worden ingesteld. Dat is handig voor bijvoorbeeld een les in aquajogging. Reynaertland heeft naast het instructiebad ook nog een speelbad van maar liefst 150 m2 met een diepte die van 30 cm naar maximaal 110 cm gaat. In de zomermaanden openen ze het buitenbad met rondom een ligweide waar je op zomerse dagen kunt zonnen en spelen. 

Locatie: Kreekzoom 2, 4561 GX Hulst

Handige informatie

Zwemmen met kinderen

Een ticket kost € 2,50 per persoon voor het zwembad. Een abonnement kan alleen aangeschaft worden voor kinderen t/m 12 jaar en kost € 20. De toegangsprijs voor minigolf kost € 4 per persoon, kinderen t/m 3 jaar hoeven niets te betalen.

Gratis parkeren.

Entreekosten € 4,50 per persoon vanaf 4 jaar. Je kunt een Eenhoornkaart kopen om 20 keer te mogen zwemmen à € 60.

Gratis parkeren.

Parkgasten hebben gratis toegang tot het zwembad. Volwassenen betalen € 5,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 15 jaar € 3,50 per persoon. Een aquafitnessles kost per keer € 7,75. Een abonnement is mogelijk; elf lessen voor € 70.

Parkeren bij het park.

Een kaartje voor recreatief zwemmen kost € 3 per persoon. Een 10 badenkaart € 30.

Gratis parkeren.