Weekend weg Zeeland

Ontdek Zeeland tijdens een weekendje weg

Ben je toe aan een ontspannen weekendje weg? Kom dan naar Zeeland. Geniet van de kust en de bruisende steden. Ga op pad en ontdek de veelzijdige natuur, van bos tot duin en van polders tot moeras.

Carolien
Carolien
allyourz redactie
4 min leestijd

Strandvakantie in Zeeland

Als je van strand houdt dan zit je in Zeeland goed. Ontdek tijdens je weekendje weg in Zeeland de fijne, brede zandstranden langs de kilometerslange kustlijn. Geniet in de zomer van een dagje zon en zee. Ook een ideaal uitje met kinderen. Zij vermaken zich uren op het strand met kastelen bouwen en schelpen zoeken. Sluit een fijne stranddag af met een hapje en drankje bij een strandpaviljoen. Geniet van de laatste zonnestralen op je gezicht van de zon die langzaam ondergaat. Ook in het najaar is het een goed idee om een weekendje aan zee te zijn. Maak een lange wandeling door de duinen en waai lekker uit. Eindig je wandeling met warme chocolademelk bij een van de strandpaviljoens.

Weekendje strand Zeeland

Bruisende monumentensteden in Zeeland

Hou je van winkelen, lekker eten en mooie gebouwen? Kom dan een weekend genieten in een van de Zeeuwse steden. Monumentensteden Middelburg, Goes en Zierikzee staan vol monumentale gebouwen die je ontdekt tijdens een stadswandeling. Een gids vertelt je alles over de geschiedenis en kent de anekdotes van vroeger. Naast grote winkelketens vind je in de Zeeuwse steden vooral veel leuke kleine boetiekjes en cadeauwinkels. Hier koop je lokale en ambachtelijke producten. Leuk om mee naar huis te nemen als souvenir. In de zomer staan de pleinen vol met terrassen waar het gezellig druk is. Rust na een stadswandeling of dagje winkelen lekker uit in een van de cafés of restaurants en geniet van de culinaire verrassingen uit Zeeland.

Zaterdag en zondag monumenten bezoeken in Zeeland

Culinair genieten tijdens weekendje weg in Zeeland

Zeeland is niet groot, maar heeft een groots aanbod als het gaat om goede restaurants. Er zijn meer Michelin-sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking dan waar dan ook in Nederland. Geniet in Zeeland van de lokale producten direct uit de zee of van het land, zoals oesters, mosselen, lamsoor en zeekraal. Uit eten gaan hoeft niet duur te zijn, want er is een zeer gevarieerd aanbod aan restaurants, van brasseries tot sterrenrestaurants. Wil je weten waar de producten vandaan komen? Ga dan mee met een excursie waar je zelf producten oogst en proeft.

Uit eten Zeeland weekend weg

Weekendje weg in Zeeland: boek een wellnessarrangement

Ben je echt even helemaal toe aan ontspanning na een drukke periode? Boek dan een wellnessarrangement aan de kust in Zeeland. Op verschillende locaties zijn wellnesscentra en spa’s waar je helemaal in de watten wordt gelegd. Van sauna tot massages en van stoombaden tot complete lichaamsbehandelingen. Een fijn weekendje weg met zijn tweetjes, waar je samen helemaal tot rust komt. Maak ook tijd vrij voor een wandeling langs de Zeeuwse kust en ervaar de schone en frisse lucht. Van een weekendje Zeeland kom je gegarandeerd ontspannen en vol energie weer thuis.

Welness Zeeland tijdens weekend weg

Fietsen en wandelen in de natuur in Zeeland

Als je denkt dat Zeeland alleen uit strand bestaat dan heb je het mis. De natuur in Zeeland is veelzijdig en varieert van bossen tot moerassen. Maak tijdens je weekendje weg in Zeeland een mooie wandeling door een van de natuurgebieden en ontdek de dieren die hier leven. Volg een uitgezette wandelroute of struin zelf vrij rond. Wandelen in Zeeland is ook leuk met kinderen. Ga met pontjes over het water of klim via een touwbrug naar de overkant. Er zijn speciale thema wandelroutes voor kinderen, waar je de kabouters volgt op hun pad. Hou je meer van fietsen? Zeeland is een fietsvriendelijke provincie met kilometers aan fietspaden. Aan de hand van de fietsknooppunten stippel je zelf de mooiste routes uit. Fiets bijvoorbeeld in de zomer het ‘rondje met het pontje’ en maak meerdere overtochten met pontjes.

Fietsen weekendje in Zeeland

Handige informatie

Handige informatie weekendje weg in Zeeland

Een weekendje weg in Zeeland kan het hele jaar door.

Bezoek een van de Zeeuwse steden en koop lokale producten in kleine winkels.

Boek een heerlijk relaxt wellnessarrangement aan de Zeeuwse kust en kom helemaal opgeladen weer thuis.

Zeeland op de kaart

Bij allyourz gaat het niet alleen om de reis, maar ook om de bestemming. Met de kaart verken je Zeeland eenvoudig: Zoek accommodaties en ontdek winkels, restaurants en activiteiten in de buurt van je vakantieverblijf.