Golfen, Axel

Golfen in Zeeland: 8x uitdagende golfbanen

Word jij blij van een perfecte swing en een goede putt? De combinatie van uitdagende golfbanen en Zeeuwse gastvrijheid, maakt Zeeland een bestemming voor golfers van alle niveaus. Of je nu een doorgewinterde golfer bent die op zoek is naar nieuwe plekken of een beginner die de eerste stappen zet op het golfparcours, in Zeeland kun je terecht op de beste golfbanen. En wil je blijven slapen? Dan zijn er genoeg fijne plekken om te overnachten in Zeeland.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

Golfen in Zeeland 

Met zijn kilometerslange kustlijn, verschillende landschappen en historische steden en dorpen is Zeeland dé bestemming waar je als golfliefhebber je golfrondjes gemakkelijk kunt combineren met een bezoek aan het strand of een stad. 

Golfbanen in Zeeland

Heb je nog nooit gegolfd of wil je je golfspel verbeteren? Dan kun je bij de meeste golfclubs in Zeeland een golfles volgen waarin je alles leert over de basiselementen. Om beter te worden, is het belangrijk dat je blijft oefenen. Dat kan bij acht golfclubs in Zeeland. Wij zetten ze voor je op een rij:

1. Domburgsche Golfclub, Domburg

De Domburgsche Golfclub biedt niet alleen een uitdagend parcours, maar ook uitzicht op de Noordzee. De ligging aan de kust in de duinen maakt deze golfbaan in Domburg een echte ‘links’ course. Wind en begroeiing zorgen vaak voor een uitdagende ronde. Het geluid van de golven op de achtergrond maakt je ervaring op deze unieke golfbaan compleet. Deze baan, ontworpen door golfprofessional E.C. Warren, werd in 1914 in gebruik genomen en is daarmee een van de oudste golfbanen in Nederland. De bomkraters die zijn ontstaan tijdens bombardementen in de Tweede Wereldoorlog worden tegenwoordig in het spel betrokken.

Aantal holes: 9

Domburgsche Golfclub, Domburg

2. Golfcentrum Reymerswael, Rilland

Een andere golfbaan met een unieke locatie is Golfcentrum Reymerswael. Deze golfbaan met 18 holes ligt op een landtong met uitzicht op het Schelderijn-kanaal, de Westerschelde en de Brabantse Wal. Hier voegt de wind een extra dimensie toe aan de uitdagingen van het spel.

Aantal holes: 18

3. Golfclub Grevelingenhout, Bruinisse

Met zijn ligging langs het Grevelingenmeer is Grevelingenhout in Bruinisse een opvallende golfbaan. Als eerste residentiële golfbaan in Zeeland, wordt de baan omzoomd door elegante villa’s. Met een 18 holes kampioenschapsbaan en een 9 holes par-3 baan is deze golfbaan geschikt voor zowel wedstrijdgolfers als recreanten. De ontvangst wordt door velen omschreven als vriendelijk en gastvrij. 

Aantal holes: 18 en een 9 holes par-3 baan

Golfclub Grevelingenhout, Bruinisse

4. Golfbaan De Goese Golf, Goes

Deze golfbaan in Goes is een fijne plek voor een ontspannen potje golf. De 18 holes wedstrijdbaan is ruim 6100 meter lang en daarmee één van de langste banen van Nederland. De golfbaan kenmerkt zich niet alleen door zijn ruime, diepgroene fairways, maar ook door de strategische ligging van kreken en waterpartijen. De knotwilgen op het terrein zijn kenmerkend voor dit deel van Zuid-Beveland, evenals een overvloed aan weide- en watervogels. Op meer dan 10 holes van de parkachtige golfbaan wordt gebruikgemaakt van het water dat afkomstig is uit de Oosterschelde. Heb je zin om na het golfen een hapje te eten of iets te drinken? Dan kun je terecht bij Brasserie De Goese Golf.

Aantal holes: 18

5. Golfbaan De Zeeuwsche, Middelburg

Aan de rand van Middelburg ligt golfbaan De Zeeuwsche. Hier kunnen golf enthousiastelingen van elk niveau terecht. De 9-holes baan lijkt naadloos op te gaan in de natuurlijke omgeving. Ook ligt er een uitnodigende par-3 baan voor je klaar waar je zelfs zonder een golfvaardigheidsbewijs op mag spelen. Op de uitgestrekte driving range en putting green kun je oefenen in een rustige omgeving.

Aantal holes: 9 en een par-3 baan

6. Golfclub Oostburg

In de landelijke omgeving rondom het dorp Oostburg ligt deze 18-holes golfbaan. Bij deze baan, die is aangelegd als parkbaan, zijn bomen en struiken een belangrijk onderdeel van het spel. Ook de verschillende waterpartijen vormen een uitdaging. Als je van variatie en uitdaging houdt, is dit een ideale golfbaan.

Aantal holes: 18

7. Golfvereniging De Woeste Kop, Axel

In natuurgebied de Smitsschore in Axel kun je bij golfbaan De Woeste Kop met vrienden, familie of collega’s een ronde spelen op een prachtige 18-holes baan. Met smalle fairways, strategisch geplaatste bunkers, mooie waterpartijen en uitzicht op de watertoren van Axel is het een fijne plek om te golfen.

Aantal holes: 18

Golfen, Axel

8. Golfclub Molenberg, Burgh-Haamstede

Molenberg in Burgh-Haamstede is een zogenoemde Pitch & Putt golfbaan. Hier zijn de holes korter en er worden maar twee clubs gebruikt, één om mee te pitchen en één om mee te putten. Achter de boerderij liggen over een lengte van 800 meter achttien par-3 holes voor je klaar. Een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig. Waterpartijen, bunkers en bomen geven deze golfbaan alles wat de sport uitdagend maakt. Een ideale baan om te oefenen en regelmatig een trainingsrondje te maken.

Aantal holes: 18 en een par-3 baan

Golfclub Molenberg, Burgh-Haamstede

Golfreizen Zeeland

Zeeland is niet alleen een ideale bestemming om een dagje te golfen, maar ook voor een golfvakantie. Combineer een vakantie in Zeeland met golf. Het biedt je de gelegenheid om cultuur te ontdekken en te genieten van de omgeving. Een paar uur op de golfbaan wissel je gemakkelijk af met een bezoek aan het strand, een bezoek aan een museum of een andere (sportieve) activiteit. En voor een culinaire avond hoef je ook niet lang te zoeken. Er zijn genoeg restaurants in Zeeland om uit te kiezen. Gastspelers zijn welkom op de meeste golfbanen, zelfs als ze geen lid zijn. Reserveren is echter belangrijk, aangezien het soms druk kan zijn. 

Golfhotels en andere accommodaties

Verschillende bestemmingen in Zeeland bieden een scala aan overnachtingsmogelijkheden die goed aansluiten op je golfavonturen. Als je op zoek bent naar een golfhotel of een andere accommodatie kun je kiezen uit populaire plaatsen als  Burgh-Haamstede, Domburg, Goes, Oostburg, Middelburg en Bruinisse. Comfortabele en sfeervolle accommodaties helpen je ontspannen na een dag op de golfbaan.

Bekijk de golfclubs op de kaart

Wat is er te doen in de buurt van je favoriete golfclub? Ontdek activiteiten, restaurants, winkels, bestemmingen en accommodaties.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief