Scheldeboulevard in Terneuzen

Terneuzen

Wandelen over de Scheldeboulevard, slenteren door oude straatjes en genieten bij een van de vele restaurants. Ervaar de stad Terneuzen en bezoek ook zeker de karakteristieke dorpen en kernen in de omgeving.

Beleef Terneuzen, veelzijdige havenstad aan de Westerschelde

Terneuzen is een stoere havenstad met genoeg mogelijkheden voor een geslaagd bezoek. Vanaf de Scheldeboulevard kijk je eindeloos ver over het water van de Westerschelde. De smalle straatjes in Oud Terneuzen, één van de oudste overgebleven stukjes van de binnenstad van Terneuzen, nodigen uit om op het gemak doorheen te wandelen. Dat, samen met lekkere restaurants, fijne winkels en bezienswaardigheden maken Terneuzen een veelzijdige bestemming en geven je meer dan voldoende redenen om er op ontdekkingstocht te gaan.

Overnachten Terneuzen

Blijven slapen?

Wil je Terneuzen en omgeving maximaal beleven? Er zijn in Zeeuws-Vlaanderen uitstekende plekken om te overnachten. Boek een lang of kort verblijf en geniet van het bourgondische leven. Ontdek fijne restaurants, veelzijdige natuur en leuke activiteiten.

Toon accommodaties in Zeeuws-Vlaanderen

Provincie Zeeland op de kaart

Boek direct via de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

Terneuzen boulevard

Handige informatie Terneuzen

Wij maken je verblijf in Terneuzen zo gemakkelijk mogelijk. Je hoeft niet eindeloos te zoeken naar een parkeerplek of oplaadpunt voor je auto. Hier vind je alle handige informatie over Terneuzen op één plek.

Bekijk alle informatie

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Oldtimer-Veerse-Meer-30

Stadswandeling Terneuzen

De beste manier om de stad te ontdekken is door te wandelen. Start je stadswandeling op de Scheldeboulevard en vergaap je niet alleen aan bijzondere kunstwerken, maar ook aan de grote vrachtschepen die vlak langs de kust voorbij varen. Een uniek stukje Terneuzen vind je in Oud Terneuzen, een mooie verzameling smalle steegjes en monumentale gebouwen. Ook het oude stadhuis in het centrum van de stad, de Grote Kerk en de Willibrordustoren zijn echte blikvangers in Terneuzen. 

Restaurants in Terneuzen

Tapas eten in een voormalig postkantoor of dineren in een brasserie met uitzicht over de Westerschelde. In Terneuzen zijn genoeg fijne restaurants te vinden. In de Nieuwstraat vind je tapasrestaurant ‘t Zusje, een aanrader als je van Spaans eten houdt. Als je zin hebt om te borrelen, moet je echt even langs Lemonade in Oud Terneuzen gaan. Deze voormalige limonadefabriek is omgetoverd tot hippe bar waar je cocktails en fingerfood besteld.

Winkelen in Terneuzen: aan woonwinkels geen gebrek

In de binnenstad van Terneuzen vind je verschillende winkels. Bomont, Omoda en de Hunkemöller zijn een greep uit het winkelaanbod die je in de winkelstraten van Terneuzen kunt verwachten. Liefhebbers van woonwinkels halen hier hun hart op. Net buiten het centrum vind je verschillende grote winkels. Denk aan de Kwantum, Leen Bakker en Casa.

Stad van de Vliegende Hollander

Terneuzen staat ook wel bekend als de stad van de Vliegende Hollander. Het verhaal kent verschillende versies. In het meest bekende verhaal vertrekt kapitein Willem van der Decken, volgens het verhaal geboren in Terneuzen,  in noodweer met zijn schip vanuit Terneuzen naar Oost-Indië. Bij Kaap de Goede Hoop begint de bemanning te protesteren. Ze durven niet verder. De kapitein gooit daarop de stuurman overboord en roept: “God of de duivel, de Kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het Laatste Oordeel.” Hierdoor komt het schip in de macht van de duivel moet het eeuwig blijven rondvaren.

Overnachten in Terneuzen

Goede restaurants, fijne winkels en bezienswaardigheden maken Terneuzen een veelzijdige bestemming en daarmee een fijne plek om langer te verblijven. Boek je hotel, B&B of appartement en ontdek Terneuzen en omgeving tijdens een overnachting. Onze tip: neem je fiets mee en ontdek de omgeving van Zeeuws-Vlaanderen.