Vissen in Zeeland

Vissen in Zeeland: de beste visstekken

Zeeland barst van de mooie visstekken. Het is een waar vissersparadijs. Vang snoek, karper, voorn of forel in de binnenwateren of vis op zeebaars, geep en makreel in de zee. Met zoveel water is het lastig kiezen waar je als eerste je hengel uitwerpt om te vissen. Wij delen de beste visstekken in Zeeland met je.

Carolien
Carolien
allyourz redactie
4 min leestijd

Zeevissen in Zeeland

Zeeland heeft een prachtige kustlijn, waar je op heel veel plekken je hengel kunt uitgooien. Voor het vissen in de Oosterschelde, Westerschelde en Noordzee heb je geen vergunning nodig. De enige regel is dat je maximaal 2 hengels en 3 haken per hengel mag hebben. Zet je stoeltjes op het strand of vis vanaf de zeedijk en waag een poging om zeebaars, geep of makreel te vangen. Goede visstekken zijn de zeedijk bij Westkapelle, de Kaloot bij Borssele en de stranden bij Domburg en Zoutelande. Of vaar met een charterboot naar dieper water en kies voor een compleet verzorgde dag vissen op zee inclusief hengels, aas, eten en drinken.

Locaties:
Westkapelle: Zeedijk 5, 4361 SJ Westkapelle
Zoutelande: Strand Zoutelande 20, 4374 XZ Zoutelande

Zeevissen in Zeeland

Kom een dagje vissen in Zeeland

Vissen in Zeeland kan op heel veel verschillende plekken. Aan de waterkant bij een kreek, vanaf de zeedijk of ga een dag zeevissen op een boot. Waar je ook gaat vissen, overal heb je de ruimte en ben je omringd door natuur. Met alleen de geluiden van de vogels en het kabbelen van het water om je heen, kom je hier helemaal tot rust.

Vissen in Zeeland

Vispas nodig in Zeeland

Voor sommige wateren in Zeeland heb je een VISpas nodig om te vissen. Deze krijg je automatisch als je lid wordt van een hengelsportvereniging. Je regelt een visvergunning ook heel eenvoudig via sportvisserijnederland.nl.

Vissen in zoete binnenwateren in Zeeland

Hoewel Zeeland bekend staat om zijn kustlijn en zoute water, vind je ook zoetwater waar je kunt vissen op karper, snoek en voorn. Voor de meeste binnendijkse zoetwatergebieden heb je een vergunning nodig. De Zwaakse Weel in Zuid-Beveland is een visstek waar je wel mag vissen zonder vergunning, maar alleen vanaf de vissteigers en zonder het gebruik van lood. Goede visstekken zijn onder andere de Veerse Kreek, de grachten van Zierikzee, Middelburg en Goes en De Damse Vaart in de omgeving van Sluis.

Locaties:
Zwaakse Weel: Zwaaksedijk 5, Kwadendamme 4434RD
Veerse Kreek: Landschuurweg 3A, 4351 RR Veere
Damse vaart: Jaagpad 4, 4524 JX Sluis

Visstekken in Zeeland

Vissen in Veerse Meer en Grevelingenmeer

Naast de zoute zee kent Zeeland ook zoute binnenwateren. Denk aan het Veerse Meer en het Grevelingenmeer. Voor deze wateren heb je een visvergunning nodig. In de zoute binnenwateren vis je op forel, haring en diverse soorten platvissen, zoals tarbot en schol. Je kunt hier vissen vanaf steigers en dijken, vaak midden in de natuur. Je vindt vooral mooie plekken aan het Veerse Meer bij Geersdijk en de Piet.

Locatie: Geersdijk: Geersdijksekaai 1 4494 PD Geersdijk

Vissen in het Veerse Meer bij Geersdijk

Zorgen voor het beste aas

De zeepier en de zager zijn de meest gebruikte aassoorten in Zeeland en hier kan je bijna alle vissoorten mee vangen. Met een visvergunning kan je zelf je zeeaas spitten. Dat mag op de aangewezen plekken rondom de Oosterschelde en Westerschelde. Het aas is ook te koop bij de verschillende hengelsportzaken in Zeeland. Ook handig voor andere visspullen en voor het regelen van een visvergunning. Als je met een charterboot op pad gaat is het helemaal makkelijk dan wordt alles voor je geregeld.

Boek een visweekend in Zeeland

Ben jij een fanatieke visser en is één dag op pad niet voldoende? Plan een visweekend in Zeeland en ontdek de beste visstekken met eigen ogen. Zo vis je op zaterdag vanaf het strand in Zoutelande de beste vissen uit de Oosterschelde en op zondag forel uit het Grevelingenmeer. Kies een accommodatie die bij jou wensen past.

Boek je verblijf in Zeeland

Handige informatie

Wolphaartsdijk Veerse Meer

Verschillende locaties in Zeeland, langs de hele kust, op de Zeeuwse kreken en bij zoet en zout binnenwater.

Op veel plekken kan je gratis parkeren, behalve in de binnensteden daar geldt betaald parkeren. In het hoogseizoen moet je ook betalen bij de parkeerplaatsen langs de kust. Dit geldt voor Zoutelande en Domburg.

Veel visplaatsen zijn direct bereikbaar vanaf de parkeerplaats, voor vissen vanaf het strand moet je vaak eerst de hoge duinen over.

In alle seizoenen kan je vissen in Zeeland. De beste tijd om zeebaars te vangen is in het voorjaar en de zomer, als de zeewatertemperatuur stijgt.

Gooi je hengel uit in de zee, zo vanaf het strand, je hebt hier geen vergunning voor nodig. Houd wel rekening met het getij, je vist het beste bij eb.

Ga vissen op de Noordzee met een charterboot en geniet van een geheel verzorgde dag.

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief