Weekend Vlissingen

Weekend weg Vlissingen, stad aan zee

Of je nu een weekend weg wilt naar een stad of een paar dagen wil bijkomen aan zee. In Vlissingen kan je alle kanten uit. Deze stad aan zee heeft een ruim badstrand, een mooie boulevard en restaurants in overvloed. Gecombineerd met een binnenstad vol winkels, maken Vlissingen de perfecte bestemming voor een bezoek.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

De boulevard van Vlissingen, uniek in zijn soort

Met twee kilometer aan lengte, is de boulevard van Vlissingen de langste zeeboulevard van Nederland. Het is de ideale plek om op je gemak te wandelen langs het water. Je kijkt je ogen uit naar de zeeschepen die vlak voor de kust voorbij varen. Zo dichtbij, dat je het gevoel hebt dat ze bijna kunt aanraken. Bij mooi en helder weer, sluit je hier je dag af bij één van de gezellige terrassen, cafés of restaurants. Geniet van de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt. Ook bij minder goed weer is de boulevard de plek om een frisse neus te halen. Trotseer de harde wind en laat je verrassen door spectaculaire golven.

Vlissingen zee

Het Badstrand

Pal aan de boulevard en op loopafstand van het centrum van Vlissingen, ligt het badstrand. Dit familiestrand is populair bij gasten en inwoners. Het strand is schoon en veilig. Spreid je strandlaken uit op het zand en geniet van de zon op je gezicht en het geluid van het kabbelende water. Of kom eens buurten tijdens een winderige dag. In het najaar kan het soms flink tekeer gaan aan de Zeeuwse kust. Op het badstrand ontdek je op stormachtige dagen de kracht van de wind.

Vlissingen zomer

Luister naar de melodie van de wind

Wind speelt ook een rol bij het windorgel op de Nolledijk. Bij dit geluidskunstwerk bepaalt de natuur de melodie. Om hier te komen, loop je langs het badstrand helemaal tot het uiterste puntje van de boulevard. Doe je ogen dicht en hoor de klanken die de wind produceert als hij langs de verticale bamboe pijpen met gaatjes blaast. 

Vlissingen windorgel

Zeeheld Michiel de Ruyter

Vanaf het badstrand loop je langs de boulevard zo het centrum van Vlissingen in. Maar niet voordat je een bezoek hebt gebracht aan het Keizersbolwerk. Dit is onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548. Hier kun je onder andere het standbeeld van Michiel de Ruyter bewonderen. Deze zeeheld wordt door lokale bewoners ook wel ‘Michieltje’ genoemd en is ongetwijfeld een van de beroemdste inwoners van Vlissingen. Hij wordt op verschillende plekken in de stad geëerd.

Michiel de Ruyter

Bellamypark, bruisend plein in het hart van de stad

Het Bellamypark vormt een levendig deel van de stad. Rondom het plein, dat vroeger een stadshaven was, vind je tal van restaurants. Bekijk de gerestaureerde rijksmonumenten en de oude straatjes en steegjes. In de vier vrolijk gekleurde panden aan de noordkant van het plein vind je Reptielenzoo Iguana, een opvangcentrum voor reptielen en amfibieën. Hier worden slangen, hagedissen, schildpadden, vogelspinnen en meer bijzondere dieren opgevangen die in beslag zijn genomen of om welke reden dan ook niet meer gewenst zijn. Leuk als uitstapje met kinderen. 

Bellamypark Vlissingen

Ontdek het maritieme verleden

Meer over het leven van Michiel de Ruyter en het maritieme verleden van Zeeland kom je te weten tijdens een bezoek aan het Maritiem MuZEEum Zeeland. Voor kinderen zijn er verschillende speurtochten en interactieve elementen waar ze niet alleen kunnen kijken, maar ook zelf kunnen voelen en doen.

Bekijk megagrote schilderijen bij Museum Panorama Walcheren

Vergaap je in voormalige OLV Kerk in Vlissingen aan levensgrote schilderijen. Bij Museum Panorama Walcheren vind je werken van ruim 3 meter hoog en met een lengte tot wel 40 meter. Door de cirkelvormige opstelling voelt het alsof je onderdeel wordt van de de karakteristieke Walcherse landschappen op de schilderijen. Museum Panorama Walcheren is zeker een stop waard tijdens een bezoek aan Vlissingen. 

Locatie: Singel 106, 4382 LC Vlissingen | Openingstijden vanaf 23 juni 2022: donderdag t/m maandag 13:00 - 17:00. Het seizoen eindigt op 14 november 2022.

Meer over Panorama Walcheren

Panorama Walcheren

Winkelen in Vlissingen

In de binnenstad van Vlissingen kun je leuk winkelen. Er zijn volop winkels aan de Walstraat, de Scheldestraat, het Scheldeplein, de Lange Zelke, de Spuistraat en in de Sint Jacobsstraat. 

Vlissingen winkelen

Handige informatie

Fietsen Vlissingen

Vanaf treinstation Vlissingen is het 20 minuten lopen naar de stad.

In het centrum van Vlissingen geldt overal betaald parkeren. Er zijn 2 overdekte parkeergarages:

  • De Fonteyne

  • Scheldeplein

Betaald parkeren van 1 april t/m 31 oktober:

  • Parkeerterrein Nollebos

Betaald parkeren het gehele jaar:

  • Binnenstad van Vlissingen

  • P-Cinema

  • Boulevard Evertsen, Bankert en De Ruyter

  • Parkeerterrein Koningsweg (eerste 3 uur gratis parkeren)

Op koopzondag (laatste zondag van de maand) kun je gratis parkeren, met uitzondering van de parkeergarages.